Din guide til at bygge et plankebord

Dette indlæg er sponsoreret.

Har din partner længe gået og sukket efter at få et plankebord? I dag kan man finde plankeborde i alle afskygninger. Det er blevet utroligt populært at have et plankebord i sit hjem, og som resultat er priserne på plankeborde også steget betydeligt de sidste par år. Heldigvis kan man godt lave et plankebord selv. Så hvis du ikke har lyst til at gå ud og bruge mange penge på et nyt plankebord, men stadig vil gøre din partner glad, så læs med her. 

Det skal du bruge

Det første du skal bruge er planker af træ, da det er det vigtigste aspekt af et plankebord. Bordben til plankebord er også vigtige, og det er vigtigt, at du finder det helt rigtige ben til dit plankebord. At finde de rigtig planker af den rigtige træsort og de rigtig bordben er selvfølgelig en smagssag, derfor kan du kun selv afgøre, hvad der er rigtigt for dit hjem. Men der er par ting, der kan være gode at overveje, når man skal finde planker og bordben. For det første er det vigtigt, at man undersøger den træsort, som man har valgt. Der er nemlig forskel på, hvor skrøbelige træsorter er. Derudover er det vigtigt at vælge den rigtige længde bordben. Nogle bordben kan man selv justere, men andre kan man ikke justere, og der er ikke noget værre end at få lavet et bord, der er alt for højt eller alt for lavt. Udover bordben og planker skal man også bruge nogle lægter og skruer til at lave bordet. 

Sådan gør du

Det første, du skal gøre, er at save dine brædder, så de har det rigtige mål. Derudover er det vigtigt, at du er opmærksom på, at alle brædder har den samme længde. Når du har skåret dem i den rigtige længde, er det næste step at lægge dem, som du gerne vil have dem. Det er vigtigt, at du sørger for, at der ikke er mere end 2 centimeter imellem hver brædde. Når du har lagt brædderne, så de passer til, hvordan du gerne vil have dem, kan du save lægternes kant af, så de får en skrå kant. På den måde bliver de mindre tydelige under bordet. Lægterne lægges på tværs af brædderne, og du kan derefter skrue dem fast på brædderne. Der skal i hvert fald en lægte i hver ende, og hvis det er meget langt, kan det godt være, at der skal flere til. Til sidste skruer du bordbenene på, og så har du et plankebord.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *