3 tips til hvis du skal bygge en udestue

Dette indhold er sponsoreret.

Der er intet så godt som at sidde ude i haven og nyde livet i en solstråle. Men i Danmark er det kun nogle få måneder om året, at du kan nyde solen udendørs og hvor det ikke er for koldt. Derfor er en udestue den perfekte udvidelse af boligen, hvis du vil udvide periode, hvor du kan nyde vejret og få følelsen af at være i naturen, blot skærmet fra den kulde og vind, det danske vejr tilbyder. Hvis du skal til at kaste dig over at bygge en udestue, kan du se priser på ny udestue inden du beslutter dig for, hvilken du skal bygge, og med disse tre råd kommer du godt i gang med at bygge.

Søg byggetilladelse

Inden du bygger en udestue, skal du huske at søge om byggetilladelse. Det er uanset hvor på grunden den bygges – i forlængelse af huset eller et andet sted på din grund – og om den er opvarmet eller ej. En byggetilladelse gives af kommunen, og du skal skriftligt have indgivet en ansøgning til kommunen med en række informationer. Dette er bla. hvor udestuen skal placeres og tegninger og beskrivelser af, hvordan den er bygget og med hvilke materialer. Du kan som regel finde en vejledning på din kommunes hjemmeside, så du er sikker på du sender de korrekte oplysninger.

Arkitekttegnet eller byg selv?

Hvis du ønsker et harmonisk udseende på din nye udestue, kan du vælge at få en arkitekt ind over processen. En arkitekt kan tegne en udestue, der stilmæssigt passer til din bolig. Samtidig ved en arkitekt noget om hvilke materialer, der er moderne og velegnede til den type udestue, du ønsker. Dog koster en arkitekt lidt ekstra, og du kan derfor selv vælge at tegne og bygge udestuen. Mange steder kan du købe en pakkeløsning, hvor delen til udestuen bliver leveret, så du bare selv skal bygge. Men hvis du har, eller kender nogen med baggrund inden for byggebranchen kan det også give et personligt udtryk selv at vælge og indkøbe materialer.

Placering 

Selvom det er en udestue, ønsker du sikkert at kunne opholde dig der selv i de kolde måneder. Derfor er det en god idé, at placere udestuen, der hvor solen vil varme den op. Men pas på med de sydvendte udestuer, hvis du skal bygge af glas, for om sommeren vil de blive ulideligt varme. Placér derfor din udestue mod øst eller vest, hvor varmen først og sidst på dagen kan udnyttes. Derudover er en vigtig del af udestuen også, at du har noget smukt at se på. Derfor skal du selvfølgelig placere den, hvor der er en god udsigt på din grund. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *