Trænger din have eller terrasse til en opfriskning?

Annonce

Der er typisk en hel del arbejde forbundet med være hus- og haveejer. Meget kan man gøre selv, men når det kommer til større ting som for eksempel rensning af fliser og sokler, rensning og maling af tag, eller isolering af en gammel hulmur, kan det være en god idé at bestille professionel haveservice. Det er den type projekter, som mange overser eller udskyder, men som i sidste ende har stor betydning for det samlede indtryk af udendørsarealet. Start eventuelt med en effektiv fliserensning, som uden tvivl vil gøre underværker for haven og terrassen.

Alger og flisepest

Hvis du er ejer af en bolig med ældre udendørs fliser på terrassen, på gangstier eller i indkørslen, er du måske stødt på en slags grålige pletter og plamager, der sætter sig på overfladen. I så fald er der tale om flisepest, som er en svamp, der i kombination med alger angriber fliserne. Det kan få haven eller terassen til at se meget slidt og snavset ud, hvilket må siges at være ærgerligt, hvis du ligesom mange andre i corona-tiden har lagt tid og kræfter i at gøre haven flot og indbydende. Heldigvis kan det hurtigt ordnes med den rette hjælp og det rette udstyr.

Højtryksrens

Det bedste middel mod flisepest er en ordentlig højtryksrens, som udover at fjerne de grå pletter også tager, hvad der måtte være af snavs, mos og ukrudt på eller mellem fliserne. Det lyder måske voldsomt, men det kan sagtens gøres skånsomt og med miljørigtige produkter. Den mest effektive og skånsomme højtryksrens foretages med varmt vand, så snavs og pest nærmest dampes væk. Behandlingen vil resultere i pæne fliser med en ensartet overflade.

Efterbehandling

For at være sikker på, at flisepesten ikke kommer igen lige foreløbigt, er det altid godt med en efterbehandling. For selvom man ikke længere kan se noget på fliserne med det blotte øje, kan der sagtens være mikroskopiske rester, som kan sprede sig, så man ender tilbage, hvor man begyndte. Dette forebygges ved at efterbehandle med et algemiddel.

Imprægnering

Sidste skridt på vejen mod langvarigt pæne fliser er et par omgange med en fugt- og vandafvisende imprægnering, som udover at holde pesten væk også vil gøre fliserne langt nemmere at vedligeholde. Fortvivl ikke, hvis du synes, at det hele lyder omfangsrigt. Det afhænger selvfølgelig af størrelsen på området, du vil have behandlet, men på en typisk grund vil det ikke tage særlig lang tid, og imprægneringen vil kunne klares ved at den professionelle kommer forbi et par gange i løbet af den efterfølgende uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *