Hold styr på el planen i dit nye erhvervsbyggeri

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du er i gang med et større erhvervsbyggeri til din virksomhed, så er du nok stødt på ordet ‘el-plan’. Det er ikke sikkert, du har taget notits af, præcis hvad det er, men vi er her for at fortælle dig, at det er vigtigt. En el-plan er nemlig den plan, du lægger med en elektriker for, hvordan al elektronik i dit nye byggeri skal se ud. Alt fra styrke til placering og funktionalitet bliver klarlagt med en el-plan.  

Herunder har vi samlet nogle af de fokuspunkter, du bør være særligt opmærksom på, når du sammensætter din el-plan i samarbejde med en elektriker. Det er nemlig ikke alting, der giver sig selv eller er så simpelt, som man måske kunne tro. 

Har du egenproduktion?

Hvis dit erhvervsbyggeri omfatter en større produktionsafdeling med tilhørende stort maskineri, der trækker meget strøm, bør du være særligt opmærksom. Du skal naturligvis sikre dig, at der er de nødvendige udtag til diverse maskiner, men du skal også sikre dig, at du kan holde overblik over al elektronikken. Derfor bør du have en styretavle som en del af din el-plan. 

En styretavle er et nyttigt redskab, hvis du har flere elektriske apparater i dit byggeri, som skal samarbejde. Den hjælper dig til at holde overblikket over dine elektriske forbindelser i dit byggeri. Du kan læse mere om produktion og montering af styretavler hos Sydkystens Automatik.

Kræver et lager en el-plan?

Det korte svar er ja. Selv de dele af dit byggeri, der forekommer helt simple og næsten automatiske, skal inkluderes i din el-plan. For et lager er belysning essentiel. Hvis du har mange reoler, som står tæt, skal du være sikker på, at belysningen alligevel tillader, at dine lagermedarbejdere kan se, hvad der står på de forskellige hyldenumre.

Derudover skal du også indtænke eventuelt maskineri, som er en del af dit lager. Du har antageligt en række forskellige køretøjer som trucks eller små lifte, som benyttes til at plukke varer og sætte dem på plads. Disse skal også have strøm, og det er vigtigt, at betingelserne derfor er optimale. Hvis du pludselig står en dag, og det kun er halvdelen af dine trucks, der er funktionsdygtige, fordi du ikke har lagerkapacitet nok, så er det selvsagt ikke godt for driften af din virksomhed. 

Tænk over de mindste ting 

De små ting i din el-plan er også vigtige. Det kan være helt banale ting som hvor du har placeret din router, om der er strømudtag nok i dit kontormiljø, eller hvor du har placeret hovedafbryderen. Gør dig klart, hvad dine behov er for de forskellige strømbaserede dele af dit byggeri. Selvom en elektriker gerne vil og kan vejlede dig, så vil vedkommende også gerne sælge, så lad dig derfor ikke overtale til noget, som du ikke har brug for.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *