Tips til rengøring og vedligeholdelse af din træterrasse

Dette indhold er sponsoreret

Det er vigtigt at få rengjort terrassen ordentligt inden vinteren, da sne og is kan skade overfladen på træplankerne. Du bør desuden give terrassen en grundig rengøring to gange om året i form af en gang i foråret og en gang om efteråret. 

På denne måde undgår du, at der samler sig alt for meget snavs og skidt på overfladen af din terrasse. Nogle gange kan det dog være svært at fjerne alger eller mos fra træoverflader, hvis ikke man bruger de rigtige produkter. Derfor anbefales det ofte at få professionel hjælp til rengøring af sin terrasse.

Få professionelle til at foretage en algebehandling

Alger kan skade træet på tagterrassen på længere sigt. Derfor er det vigtigt, at man får foretaget en algebehandling af træterrasse med jævne mellemrum, typisk hvert andet år eller hvert tredje år. 

En algebehandling kan dog være svært at foretage selv, da man skal have fat i de rigtige produkter og sørge for, at behandlingen bliver lavet ordentligt. Derfor anbefales det ofte, at man får professionelle til at foretage behandlingen for en, for på den måde er man sikker på, at behandlingen bliver lavet ordentligt og dermed holder i længere tid.

Behandling med olie eller lak

Træ er et materiale, der er meget udsat for vejret, og derfor kan det hurtigt blive slidt. Dette gælder især for træterrasser, som typisk står udenfor i al slags vejr, både regn, sne og solskin. Derfor er det en god idé at behandle sin træterrasse med olie eller lak, så man kan forlænge dens levetid. Hvis man ikke behandler sin terrasse med nogen form for beskyttelse, så vil den hurtigt blive grå og slidt.

Få mest ud af din terrasse

En terrasse kan være med til at forøge boligens værdi markant. Dog kræver det selvfølgelig også, at man sørger for at lave en terrasse, der er velholdt og indbydende, ellers kan det gå hen og blive den modsatte effekt. 

En af de ting, som man skal overveje når man bygger terrasse, er hvilket materiale terrassen skal bestå af. Skal det være træ eller sten? Og hvilket udtryk vil man gerne have? Et andet vigtig punkt er selve placeringen af terrassen i forhold til huset, her skal man overveje solens placering i løbet af dagen, så man får mest mulig ud af sin tid på terrassen.

En træterrasse er et hyggeligt sted at tilbringe de varme sommeraftener, og man skal sørge for at vedligeholde den ordentligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *