Skab en eventyrlig udendørs terrasse med disse tips og tricks

Dette indhold er sponsoreret. Står ønsket om en flot terrasse højt på listen? Som husejer ved man, at haven og terrassen betyder mindst lige så meget som huset og indretningen. Men det er ikke altid ligetil, hvis man har en terrasse der er plaget af ukrudt, eller måske bare ikke lever op til forventningerne. Det kan tage mange år, at finde ud af lige præcis hvordan man anlægger en ny terrasse og hvilke materialer man har brug for – men det behøves slet ikke være så kompliceret. Bare følg med her!

Få styr på de basale nødvendigheder

Før man går i gang med det helt store byggeprojekt, er det vigtigt at få styr på detaljerne. Først og fremmest, skal man beslutte sig for hvilke materialer man ønsker at arbejde med. En træterrasse har længe været et hit i Danmark, fordi de ikke kræver den helt store vedligeholdelse, og fordi den selvfølgelig er brugbar året rundt. Når materialevalget er på plads, bør man fokusere på hvordan man får disse materialer bygget på korrekt vis. Skruer er absolut nødvendige når man anlægger terrasse. Man kan sammenligne terrasseskruer hos havesektionen.dk, så man får de helt rigtige skruer og er forberedt til projektet. 

Gør terrassen klar til hygge

Når terrassen er bygget, kræver det selvfølgelig en pæn og hyggelig indretning. For udnytte pladsen bedst muligt, kan man skabe zoner efter funktion. Det er altid en god ide, at have en spiseplads på terrassen, så man sammen med familien kan nyde et måltid i solen. Men det kan også være rart, at skabe plads til et hyggehjørne, hvor man kan slappe helt af med en bog eller en god drink i de sene aftentimer. Man kan eventuelt anskaffe sig lette havemøbler, så man hurtigt og nemt kan flytte dem, alt efter hvor solen er. 

Dekoration og belysning

For at pifte terrassen lidt ekstra op, kan man vælge at tilføje plantekasser med plads til at plante krydderurter, blomster eller buske i krukker. Hvis man passer godt på krydderurterne, kan man også bruge disse aktivt i madlavningen, og eventuelt skabe plads til et lille udekøkken. Men det kræver også, at man har god belysning. Selvom man i den danske sommer kan opleve lyse aftener, er det ærgerligt at skulle trække indenfor når solen går ned. Med levende lys eller lyskæder kan man opnå hyggebelysning, som i sidste ende betyder at man kan nyde sommeraftenerne lidt længere end normalt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *