Sådan vælger du nyt elselskab og sparer penge

Dette indhold er sponsoreret.

Siden det i 2003 blev muligt for danskerne selv at vælge elselskab, er udbyderne af el på det danske marked eksploderet. Konkurrencen om at sælge strøm til danskerne er benhård, og det er grundlæggende en fordel for dig som forbruger.

Jo flere elselskaber, der findes, jo mere vil de også kæmpe om forbrugerne. Det betyder lavere priser til glæde for din økonomi. Ulempen er, at det kan være uoverskueligt at vælge mellem de mange elselskaber og gennemskue de forskellige abonnementsløsninger, gebyrer og vilkår.

Hvis du overvejer at skifte dit elselskab, får du her fire gode råd, der forhåbentlig gør jagten på det bedste elselskab lidt nemmere.

1. Undgå gebyrer og bindingsperioder

Skån dig selv for unødvendigt bøvl, og vælg et elselskab, der er til at gennemskue. Et af de mest enkle elselskaber på markedet netop nu er Nettopower. Her er der kun ét produkt at vælge, og der er ingen bindingsperioder, introtilbud eller oprettelsesgebyrer. Det kan være en lettelse for dig, der bare gerne vil have noget så simpelt som billig el.

Nogle elselskaber har bindingsperioder, der betyder, at du ikke kan opsige abonnementet før en vis periode. Vil du alligevel opsige før tid, koster det ofte et dyrt gebyr, og det er naturligvis en irriterende betingelse at have hængende over hovedet.

2. Sammenlign elpriser

Et af de første skridt mod et nyt elselskab er selvfølgelig også at tjekke, hvad du betaler for el ved dit nuværende elselskab. På din elregning vil det fremgå, hvad du betaler pr. kWh, og det er denne pris, som varierer mellem de forskellige elselskaber.

På din elregning finder du også begreber såsom transport af el, moms og afgifter, og disse poster kan du desværre ikke nedbringe. Priserne for disse poster er nemlig de samme, uanset hvilket elselskab du har. Når du har styr på din nuværende kWh-pris, er det bare at komme i gang med at opsøge andre elselskaber og tjekke deres priser pr. kWh. 

3. Overvej, hvilken type el du vil modtage

Ved nogle elselskaber har du mulighed for at vælge mellem sort el og grøn el. Sort el bliver produceret ved at udlede CO2. Det kan for eksempel være på et forbrændingsanlæg, hvor strømmen produceres ved afbrænding af kul, affald eller lignende. Grøn el bliver derimod produceret på mere bæredygtig vis med minimal udledning af CO2. Det kan for eksempel være ved vindmøllekraft, vandkraft eller solenergi.

4. Tøv ikke med at skifte

Hvis det lykkes dig at finde et elselskab, som er billigere, bedre og måske mere gennemsigtig end dit nuværende elselskab, så er det om at slå til. Der kan være flere tusinde kroner at spare på årsbasis, og det er helt gratis at skifte elselskab. Du skal bare opsige dit nuværende abonnement og lave en aftale med dit nye elselskab.  Og husk – bliv aldrig blind af loyalitet, men hav altid den kritiske brille på ved jævnligt at undersøge markedet for bedre tilbud hos konkurrenterne. Rigtig god fornøjelse med at finde det bedste elselskab for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *