Overvejelser ved gulvlægning

Sommervejret er så småt blevet erstattet af efterårsvejr med blæst og regn, og der betyder også, at de huslige projekter rykker indendørs. Du står måske og overvejer at udskifte dit gamle gulv med et nyt gulv. Forandring fryder jo som bekendt, men der er flere overvejelser du bør gøre dig inden du kaster dig ud i at udskifte dit gulv. 

Overvejelser inden du vælger et gulv

Først og fremmest bør du tage stilling til, hvor i hjemmet du ønsker at skifte gulv, hvad dine gulve skal bruges til og hvilken stil du godt kan lide. Det er nemlig afgørende for, hvilken type af gulv du skal have. Når du har gjort dig tanker omkring dette kan du med fordel se udvalget hos byggemarkedet, hvis du ønsker lidt inspiration. Der findes nemlig mange forskellige typer af gulve, og det er vigtigt, at du finder det, der passer til din bolig og dine behov. Er det badeværelsets gulv, der skal udskiftes, er det måske et flisegulv du er på udkig efter. Her ville et trægulv måske ikke være en god ide, da der kan blive fugtigt på et badeværelse, når man har været i bad, og det vil sandsynligvis skade et trægulv i længden. Hvis du skal have udskiftet gulvet i stuen, er det til gengæld mere populært med trægulve end flisegulve. Så det er helt og aldeles afgørende, at du har gjort dig nogle seriøse overvejelser i forhold til, hvor i hjemmet du skal have udskiftet gulv. 

Trægulv

Trægulve er nogle af de mest populære typer gulve, men der findes mange forskellige trægulve. Her er nogle ting du skal være opmærksom på, hvis du vælger at få lagt et nyt trægulv. Ønsker du et lyst eller mørkt gulv? Træsorter såsom fyr, kirsebær, birk og gran er lyse, men også rimelig bløde og mindre slidstærke. Træsorter som ahorn, bøg, eg og ask er til gengæld hårdere og mere robuste. Dit valg af træsort afhænger af udseende, men også af hvor i hjemmet du ønsker at få gulvet lagt. Hvis det er i gangen eller køkkenet, at du vil udskifte dit gulv, er det sandsynligvis en god ide at vælge en slidstærk træsort, da det skal kunne stå i mod lidt og hvert. Er det derimod i soveværelset kan det være fint med en type gulv, der er lidt mere sart. Derudover skal man være opmærksom på at sollys med tiden vil forandre træets farve en smule. Det betyder at lysere gulve vil blive mørkere med tiden, og mørkere gulve bliver lysere. Overvejelserne er mange, når man skal have lagt nyt gulv, og derfor kan det være en god ide at rådføre sig med en ekspert fra bygma.dk, der kan hjælpe dig i processen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *