Hvilken varmeløsning skal du vælge i dit hjem?

Dette er sponsoreret indhold

Leder du efter en ny varmeløsning til dit hjem? Så er du kommet til det rigtige sted. Du finder her en række bud på forskellige varmeløsning, og nogle af deres fordele og ulemper. Dette kan måske være med til at hjælpe og inspirere dig til den helt rigtige løsning for dig. Når du læser, vil du opdage, at oliefyr og naturgas mangler. Disse er blevet sorteret fra, da det ikke længere er lovligt at installere disse varmeløsninger i nye hjem. 

Du kan også tage et kig på danskvarmeservice.dk, hvis du mangler inspiration og hjælp. De hjælper dig gerne med at finde en varmeløsning, der passer til dit hjem.

Fjernvarme

Fjernvarme kan produceres på mange forskellige emner som affald over olie og vedvarende energikilder som luft, vind og biomasse. I 2019 kom cirka 61 procent af fjernvarme fra vedvarende energikilder. Fjernvarmeselskaberne leverer opvarmet vand gennem et rørnet ud til boligerne, hvorfra det afgiver varme gennem en varmeveksler eller direkte i radiatorerne. 

Fordelene ved fjernvarme er, at det er billigt og miljøvenligt. Ulemperne er, at mange anlæg ikke passer i størrelse og indstilling til huset, som det er installeret i, hvilket betyder, at varmen ikke udnyttes optimalt.

Jordvarme

Jordvarme fungerer ved, at en varmeslange med frostvæske graves i jorden. Her opsamler den varme, der er lagret i jordlagene. Energien vil blive flyttet gennem slangen ind til en varmepumpe i dit hjem. Det er herfra, at det gennem en kompressor omsættes til varme.

Fordelene er, at det er billigt, miljøvenligt og næsten ikke kræver vedligeholdelse efter installation. Desuden fremtidssikrer du din bolig med dette valg. Ulemperne er, at det er dyrt og besværligt at installere, og det kræver, at du har meget plads i din have. Desuden kræver jordvarme, at dit hus er godt isoleret.

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand-varmepumpen sidder i en boks udenfor dit hus. Her trækker din luft ind og forbi en varmeveksler. Denne hiver varmen ud af luften, så varmen kan bruges til at opvarme hjemmets vand.

Fordelene er, at den er nem, miljøvenlig og billig. Den er både lettere og billigere at installere ind jordvarmen. Desuden sparer du lidt på regningen, hvis du bruger el til at opvarme dit hjem. Ulemperne er, at boksen udenfor kan støje, og så er den ikke særlig pæn. Ligesom med jordvarme, kræver den et velisoleret hjem. Desuden er det ikke lige så veludviklet som jordvarmen.

Træpillefyr

Træpillefyret virker på samme måde som et olie- eller gasfyr. Træpiller fyrer bare med træpiller i stedet, som er lavet af sammenpressede træspåner og savsmuld. 

Fordele ved træpillefyret er, at det er billigt i drift og installation. I et vist omfang er den også miljøvenlig. Ulemperne er, at det er tidskrævende. Du skal både rense og fylde på jævnligt. Du skal også plads til at lager af træpiller, og så kan det svine lidt. 

Elvarme

Elvarme virker ved, at boligen bliver opvarmet ved hjælp af en strømdrevet radiator.

Fordelene er, at hvis det er registreret i BBR, at el, elvarme eller varmepumpe er din primære opvarmningsform, kan du spare penge. Det er desuden let at installere, og så kan det let suppleres med andre varmeløsninger. Ulempen er, at det generelt er dyrt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *